Muistutus .fi-verkkotunnusten uusimiskäytäntöjen muuttumisesta 5.9.2016 alkaen

.fi uudistuu 201614.6.2016

Haluamme muistuttaa asiakkaitamme edelleen siitä, että kotimaisia .fi-päätteisiä verkkotunnuksia koskevat rekisteröinti- ja uusimiskäytännöt muuttuvat syksyllä 5.9.2016. Uuden lainsäädännön myötä siirrytään ns. välittäjämalliin, jossa verkkotunnusten rekisteröinti ja uusiminen siirtyy kokonaisuudessaan palveluntarjoajalle. Mahdollisuus tilata ja uusia .fi-verkkotunnuksia itse suoraan Viestintäviraston verkkotunnuspalvelun kautta päättyy.

Asiakkaalta edellytettävät toimet:

Mikäli käytössäsi ei ole .fi-verkkotunnuksia tai niiden uusiminen on tapahtunut tähänkin asti Nettihotellin kautta, sinun ei tarvitse tehdä mitään eikä järjestelyyn tule muutoksia. Kaikki on tällöin kunnossa.

Mikäli taas käytössäsi on .fi-päätteisiä verkkotunnuksia, joiden uusimisesta olet aikaisemmin huolehtinut itse, huomaathan, että sinun tulee toimia joillakin seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla:

  • Jos itse uusimasi .fi-verkkotunnus umpeutuu seuraavan kerran vasta maaliskuussa 2017 tai sen jälkeen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Huolehdimme ja laskutamme verkkotunnuksen uusimisesta automaattisesti jatkossa.

  • Jos itse uusimasi .fi-verkkotunnus umpeutuu ennen maaliskuuta 2017, uusi verkkotunnuksesi vielä viimeisen kerran itse hyvissä ajoin ennen syyskuuta 2016 (Viestintäviraston vanha järjestelmä sulkeutuu 2.9. klo 16.15). Vaihtoehtoisesti sovi uusimisesta kanssamme. Emme automaattisesti voi uusia näitä verkkotunnuksia ilman eri sopimusta, koska asiakkaalla on mahdollisuus uusia tunnus vielä itse.

  • Jos taas olet järjestellyt .fi-uusimisen jonkun muun palveluntarjoajan kautta, mutta verkkotunnus osoittaa nimipalvelimillemme, ilmoita meille järjestelystä, jotta emme laskuta osoitteesta erikseen.

Pyydämme reagoimaan asiassa hyvissä ajoin ennen muutoksen voimaantuloa. Voit tarvittaessa tarkistaa verkkotunnuksesi voimassaolon hakemalla verkkotunnustasi Viestintäviraston verkkotunnuspalvelusta http://www.domain.fi tai etusivumme kautta kohdasta 'Onko verkkotunnus vapaana' (ja valitsemalla varatun verkkotunnuksen ilmoituksesta 'Katso omistajatiedot')

Takaisin