Server5-8 -palvelinten päivitys 3.-5.3.2012

23.2.2012

Viitaten aikaisempaan ilmoitukseen Nettihotellin server9 ja 10 -palvelinten päivityksistä, jatkamme päivityksiä palvelimille server5-8 viikonloppuna 3.-5.3.2012. Päivitämme kevään kuluessa kaikkien Nettihotellin palvelinten käyttöjärjestelmät ja hallintapaneelit uusimpiin versioihinsa (Debian 6.0 Squeeze ja Plesk 10.4.4).

Päivityksissä aiheutuu jokaiselle mainitulle palvelimille la-su ja su-ma -välisinä öinä yöaikaan 2-3 tuntia kestävät toimintakatkoset. Huoltoikkunaksi on suunniteltu klo 23-06 jonka sisällä päivitysten aiheuttamat toimintakatkokset pyritään pitämään. Päivitykset tapahtuvat vaiheittain siten, että palvelimet server5 ja -7 päivitetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, ja palvelimet server6 ja -8 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. (Huomaa aikaisemmin ilmoitetusta hieman muuttunut päivitysjärjestys.)
 
Päivityksen aikana asiakkaiden kotisivut, hallintapaneeli tai webmail-käyttöliittymä eivät välttämättä ole tavoitettavissa yöaikaan muutaman tunnin ajan. Sähköpostien kulkuun ei kuitenkaan pitäisi aiheutua katkoksia (poislukien tietenkin se, ettei posteihin pääse kirjautumaan huoltokatkon aikana), vaan tuona aikana mahdollisesti saapuneet sähköpostit toimitetaan asiakkaiden sähköpostilaatikkoon viivästetysti päivitystä seuraavan aamupäivän aikana.

Päivityksessä myös Tomcat Java-sovellusalusta päivittyy versiosta 5.5 versioon 6.0, mistä voi aiheutua yksittäisiä yhteensopivuusongelmia Lukaali-webhotelliasiakkaille, joilla on käytössä Tomcatin päällä ajettavia Java-sovelluksia. PHP, MySQL, PostgreSQL ja Ruby on Rails -versiot säilyvät kuitenkin nykyisinä ja Perl ja Python -versioihin tulee vain pieniä aliversiopäivityksiä, joiden ei pitäisi vaikuttaa sovellusten toimivuuteen. (MySQL 5.1 -versiopäivitystä on lykätty myöhemmäksi.)
 
Pahoittelemme asiakkaillemme palvelinten päivitystyöstä aiheutuvaa haittaa. Kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteella - muiden palvelinten asiakkaille ilmoitamme päivitysaikatauluista myöhemmin.

Takaisin