Server1-palvelimen osittainen toimintahäiriö

14.8.2012

Server1-palvelimella ilmeni tiistaina 14.8.2012 klo 12:00 alkaen huoltotöistä seurannut ennakoimaton toimintahäiriö, jonka vuoksi Nettihotellin kotisivujen, asiakaspalvelumme sähköpostiosoitteiden ja hallintapaneelien sekä webmail-käyttöliittymien toiminnassa ilmeni katkos. Ongelma saatiin korjattua kokonaisuudessaan klo 15:30 mennessä, eikä se vaikuttanut asiakassivujemme toimintaan tai asiakkaidemme sähköpostien perillemenoon.

Hallintapaneelien ja webmail-käyttöliittymien osoitteissa DNS-muutoksista johtuva toimintakatkos

Samassa yhteydessä siirsimme palvelintemme hallintapaneelien (http://hallintaX.nettihotelli.fi) sekä webmail-käyttöliittymien (http://webmailX.nettihotelli.fi) osoitteiden käsittelyn server1-palvelimeltamme kullekin omalle palvelimelleen, jonne osoitus tapahtuu jatkossa suoraan DNS-tasolta. (Muutos oli suunniteltu toteutettavaksi alun perin myöhemmin, mutta toimintahäiriön aiheuttaman katkoksen vuoksi se nähtiin järkeväksi tehdä nyt tässä yhteydessä.)

Tämä parantaa hallintapaneelin ja webmailin saavutettavuutta ja toimintavarmuutta, koska palvelinosoitteet toimivat jatkossa itsenäisesti kullakin palvelimellamme, eivätkä ole riippuvaisia server1-palvelimestamme.

HUOM! Muutoksesta johtuen suorien osoitteiden toiminnassa (esim. http://hallinta5.nettihotelli.fi) tai (http://webmail10.nettihotelli.fi) on jopa 24 tunnin katkos. Ongelman pitäisi kokonaisuudessaan korjautua vuorokauden sisällä, keskiviikkoiltapäivään 15.8. mennessä.

Tällä välin voitte kirjautua hallintapaneeleihin ja webmail-käyttöliittymiin suoraan etusivultamme. Pahoittelemme asiakkaillemme muutoksesta aiheutuvaa tilapäistä haittaa.

Takaisin