Palvelinten valvontapalvelua tehostettu

15.8.2008

Nettihotelli.fi:n palvelinsalin valvontapalvelua on tehostettu entisestään. Olemme ottaneet käyttöön automatisoidun järjestelmän, joka valvoo palvelintemme toimintaa kerran minuutissa ja ilmoittaa automaattisesti laitteistorikoista johtuvista vikatilanteista sekä asiakaspalveluumme että palvelinsalin päivystävälle tekniselle henkilökunnalle tekstiviestitse ja sähköpostitse ainoastaan kolmen minuutin viiveellä mahdollisesti tapahtuvan laitteistorikon jälkeen.

Tekninen päivystys on käytössämme jokaisena päivänä klo 7-22 ja mikäli laitteistorikoista johtuvia komponenttivaihtoja tarvitaan palvelinlaitteisiin, vaihto tapahtuu nopeasti: Pisin taattu vasteaika laitteistorikkotilanteissa on 4 tuntia, mutta yleisesti noin tunnin.

Mitä hyötyä tästä on loppuasiakkaalle?

Palvelu tarkoittaa Nettihotellin webhotellipalveluita käyttävän loppuasiakkaan kannalta käytännössä sitä, että mikäli palvelinlaitteeseen, jossa asiakkaan kotisivut ja sähköpostit sijaitsevat, syntyy toiminnan estävä fyysinen vika esimerkiksi virtalähderikosta johtuen, korjaustoimenpiteet alkavat viiveettä ja laitteistokomponentit korjataan jokaisena päivänä klo 7-22 välisenä aikana (myös lauantaisin ja sunnuntaisin).

Tällöin esimerkiksi monia kilpailevia palveluntarjoajia vaivaavaa ikävää tilannetta, jossa palvelimen toiminta estyy esimerkiksi perjantai-iltana ja sitä aletaan korjaamaan vasta seuraavana maanantaina, ei pääse edes teorian tasolla Nettihotellin palvelimilla syntymään. Korjaustoimenpiteet käynnistyvät aina välittömästi tai yöaikaan tapahtuvissa rikoissa heti seuraavana aamuna klo 7:00.

Tästä syystä sellaisessakin erittäin harvinaisessa tilanteessa, jossa Nettihotellin palvelimen toiminta estyy fyysisen laitteistorikon vuoksi, tästä aiheutuva katkos ei missään tilanteessa kestä pahimmillaankaan muutamaa tuntia tai yöaikaa pidempään, edes viikonloppuisin.

Takaisin