Sähköpostiosoitteen salasanan vaihtaminen

Sähköpostiosoitteen salasanan vaihtaminen onnistuu sähköpostikäyttäjän itsensä toimesta webmail-sovelluksessa sen palvelimen webmail-osoitteessa jossa verkko-osoitteesi sijaitsee:

   (tai vaihtoehtoisesti SSL-suojaamattomana http://webmail.omadomainisi.com)

Salasanan vaihtaminen webmailissaSalasana vaihdetaan sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa:

  • 'Muut' -> 'Omat tietoni' -> 'Salasana' minkä jälkeen syötetään alkuperäinen salasana ja uusi salasana kahteen kertaan pyydettyihin kenttiin.

Huom!Huomaathan, että tämä ei vaihda kuitenkaan sähköpostiosoitteen hallintapaneelin käyttäjätunnuksen salasanaa, vaan se on vaihdettava erikseen webhotellin pääkäyttäjätunnuksilla alla ohjeistetun mukaisesti.

Sähköpostitunnuksen salasanan vaihtaminen hallintapaneelin kautta

Vaihtoehtoisesti samoilla sähköpostitunnuksilla voidaan kirjautua myös vastaavaan hallintapaneeliin:

Salasanan vaihtaminen tapahtuu sisäänkirjautumisen jälkeen kohdasta 'Muuta sähköpostitilin asetuksia':

Salasanan vaihtaminen sähköpostitunnuksilla

Tämän jälkeen voit syöttää uuden salasanan kahteen kertaan sille varattuihin kenttiin:

Salasanan vaihtaminen sähköpostitunnuksilla

Paina lopuksi 'Ok' ja salasana on vaihdettu. Tätä kautta vaihtuu myös hallintapaneelin kirjautumiseen käytettävän sähköpostitunnuksen salasana.

Sähköpostitunnuksen salasanan vaihtaminen käyttäen pääkäyttäjätunnuksia

WebhotellivalikkoMikäli sähköpostikäyttäjän salasana ei ole tiedossa, sen voi vaihtaa myös pääkäyttäjätunnuksilla hallintapaneelin kautta.

Kirjaudu ensin sisään hallintapaneeliin. Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna'-alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka sähköpostitunnuksen salasanan haluat vaihtaa.

Tämän jälkeen valitse 'Sähköposti' ja klikkaa sen sähköpostitilin nimeä, jonka salasanan haluat vaihtaa:

Salasanan vaihtaminen pääkäyttäjätunnuksilla

ja avautuvassa voit syöttää uuden salasanan kahteen kertaan sille varattuihin kenttiin:

Salasanan vaihtaminen pääkäyttäjätunnuksilla

Paina lopuksi 'Ok' ja salasana on vaihdettu. Tätä kautta vaihtuu myös hallintapaneelin kirjautumiseen käytettävän sähköpostitunnuksen salasana.

Huom! Mikäli vaihdat salasanan pääkäyttäjätunnuksien avulla jonkin toisen sähköpostikäyttäjän puolesta (esim. yrityksessä työskentelevä toinen sähköpostikäyttäjä), muista pyytää häntä vaihtamaan itse salasanansa vielä tämän jälkeen kertaalleen edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti. Tietosuojasyistä henkilökohtaisen sähköpostilaatikon salasana olla vain sähköpostilaatikon omistajan tiedossa.

Takaisin Lue lisää