Roskapostisuodattimen ja virustorjunnan kytkeminen

Kaikkiin Nettihotellin sähköpostiosoitteita sisältäviin webhotellipaketteihin kuuluu vakio-ominaisuutena myös aktiivinen Spamassassin-roskapostisuoja sekä Dr.Web -virustorjunta. Nämä voidaan kytkeä päälle sähköpostikohtaisesti hallintapaneelista.

Kirjaudu sisään pääkäyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi siihen hallintapaneeliin minkä palvelimella verkko-osoitteesi sijaitsee (hallinta tapahtuu siis pääkäyttäjätunnuksilla, ei sähköpostitunnuksilla):

  • WebhotellivalikkoMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Webhotelli' -alasvetovalikosta se webhotelli, jonka sähköpostiosoitteiden roskaposti- ja virustorjunta-asetuksia muokataan.
  • Klikkaa tämän jälkeen 'Sähköpostitilit' -valikkoa ja näet sivulla listan luoduista sähköpostiosoitteista. Klikkaa haluamaasi osoitetta ja toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Spamassassin-roskapostisuodattimen kytkeminen käyttöön

  • Valitse välilehti 'Roskapostisuodatin' ja ruksi kohta 'Kytke Spamassassin-roskapostisuodatus käyttöön'.
  • Sivulla voit myös valita, mitä tunnistetuille roskaposteille tehdään. Ne voidaan joko merkitään halutulla otsikolla helpompaa lajittelua varten, tuhota suoraan palvelimella (ei suositeltavaa) tai siirtää suoraan roskapostikansioon (suositeltava oletusarvo).

Spamassassin-virustorjunnan päällekytkentä sähköpostilaatikkoon

  • 'Näytä lisäasetukset' -painikkeen alta löydät myös tarvittaessa roskapostisuodattimeen liittyviä lisäasetuksia. Kohdassa 'Kytke Spamassassin-roskapostisuodatus käyttöön' voit määritellä myös pistemäärän, jonka postin tulee saavuttaa ennen kuin se luokitellaan roskapostiksi (pistearvona on suositeltavaa käyttää arvoja 4.00 - 6.00).

Mikäli haluat, voit kytkeä roskapostisuodattimen käyttöön siten, että roskapostit tuhotaan välittömästi palvelimella. Tämä voi olla kuitenkin varsin vaarallista, sillä tällöin virheellisesti roskapostiksi tunnistetut oikeatkin viestit voivat tuhoutua.

Vaihtoehtoisesti voit märittää roskapostisuodattimen merkitsemään postin otsikkotietoihin tietyn tekstin (esimerkiksi ****Roskaposti****) helpottamaan saapuvien postien erottelua. Useissa sähköpostiohjelmissa voidaan asettaa myös saapuvan viestin otsikkotiedot tutkiva sääntö ja mikäli palvelimen jättämiä merkintöjä roskapostista löydetään, posti voidaan lajitella eri kansioon (esim. 'Mahdolliset roskapostit') myöhempää manuaalista läpikäyntiä odottamaan.

Ensisijaisesti suosittelemme kuitenkin oletusarvoista asetusta 'Siirrä viestit suoraan roskapostikansioon', jolloin ne siirtyvät automaattisesti eri kansioon, jota voit ajoittan läpikäydä manuaalisesti.

Tehtyäsi tarvittavat asetukset paina 'OK' ja roskapostisuodatin on käytössä.

Dr.Web -virustorjunnan kytkeminen käyttöön

  • Valittuasi 'Sähköpostitilit' -välilehdeltä haluamasi sähköpostiosoitteen, klikkaa välilehdelle 'Virustorjunta'.
  • Ruksi kohta 'Kytke sähköpostien virustorjunta päälle'.
  • Voit halutessasi myös valita, mitä virustorjunta tarkistaa: saapuvat, lähtevät tai kaikki viestit
  • Paina lopuksi 'Ok' ja virustorjunta on kytketty.

Virustorjunnan kytkeminen päälle sähköpostilaatikkoon

Käy tarvittaessa läpi samaan tapaan myös muut sähköpostiosoitteet.

Huom!Huomaathan, että virustorjunta skannaa läpi lähtevät viestit ainoastaan mikäli lähetät ne webmailin kautta tai käytät tarjoamaamme SMTP-palvelinta. Mikäli lähetät viestejä sähköpostiohjelmallasi (esim. Outlook, Thunderbird tms.) käyttäen oman Internetoperaattorisi SMTP-palvelinta, virustorjunta ei tällöin tietenkään ulotu näihin viesteihin.

Takaisin Lue lisää