Salasanojen vaihtaminen

Yksittäisen käyttäjätunnuksen ja verkko-osoitteen toimintaan liittyy useita erilaisia salasanoja. Olemme koonneet tähän keskitetysti yksinkertaiset ohjeet niiden kaikkien vaihtamiseksi. Tämä tapahtuu pääkäyttäjätunnuksin. Kirjaudu ensimmäiseksi sen palvelimen hallintapaneeliin, jossa asiakkuutesi sijaitsee:

Pääkäyttäjätunnuksen salasanan vaihtaminen 

Pääkäyttäjätunnuksen salasanan vaihtaminenHallintapaneelin pääkäyttäjätunnuksen salasanan vaihtaminen tapahtuu seuraavasti. Valitse:

  • 'Omat tiedot' -> 'Käyttäjätunnus ja yhteystiedot' ja syötä uusi haluamasi salasana kahteen kertaan käyttäjätunnuksesi alapuolella oleviin 'Salasana' ja 'Vahvista salasana' -kenttiin ja paina lopuksi 'Ok'.

Samalla on hyvä tarkistaa, että sivulla kentässä '' mainittu osoitteesi on toimiva, sillä mikäli unohdat salasanasi, salasanamuistutin lähettää salasanan tässä kentässä mainittuun sähköpostiin.

Huom!Jos olet unohtanut pääkäyttäjätunnuksesi salasanan, voit pyytää oman palvelimesi hallintapaneelia lähettämään sen siihen sähköpostiosoitteeseesi, joka asiakastunnuksellesi hallintapaneeliin on merkitty. Tämä tapahtuu siirtymällä hallintapaneelin etusivulle ja klikkaamalla linkkiä "Unohtuiko salasana?". Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet tämän sivun alalaidasta kohdasta "Unohdetun salasanan vaihtaminen".

WebhotellivalikkoFTP-tunnuksen salasanan vaihtaminen 

Webhotellin oletusarvoisen FTP-käyttäjätunnuksen salasanan saat vaihdettua hallintapaneelista seuraavasti:

  • Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka FTP-tunnuksen salasanan haluat vaihtaa.FTP-tunnuksen salasanan vaihtaminen
  • Klikkaa tämän jälkeen 'Webhotellit ja verkkotunnukset' -> 'FTP-tunnukset'. Sivulla näet webhotelliisi kuuluvan FTP-tunnuksen (tai useampia, jos olet luonut näitä useampia). Klikkaa tunnuksen nimeä ja syötä uusi salasana sivulla näkyviin 'Salasana' ja 'Vahvista salasana' -kenttiin. Paina lopuksi 'Ok'.

Huom!Muista käydä jokainen pääkäyttäjätunnukseesi kuuluva webhotelli läpi vastaavalla tavalla.

WebhotellivalikkoSähköpostiosoitteen salasanan vaihtaminen 

Sähköpostiosoitteiden salasanojen vaihtaminen on suositeltavaa tehdä sähköpostikäyttäjän itsensä toimesta joko webmailin kautta tai hallintapaneelista näiden ohjeiden mukaisesti. Vaihtaminen onnistuu kuitenkin myös pääkäyttäjätunnuksin seuraavasti:

Sähköpostiosoitteen salasanan vaihtaminenMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka sähköpostitunnuksen salasanan haluat vaihtaa.

Tämän jälkeen valitse 'Sähköposti' ja klikkaa sen sähköpostitilin nimeä, jonka salasanan haluat vaihtaa. Avautuvassa voit syöttää uuden salasanan kahteen kertaan sille varattuihin kenttiin. Paina lopuksi 'Ok' ja salasana on vaihdettu.

WebhotellivalikkoTietokantakäyttäjän salasanan vaihtaminen 

MySQL- tai PostgreSQL -tietokantakäyttäjän salasanan vaihtaminen onnistuu hallintapaneelista seuraavasti:

  • Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka alaisuudessa olevan tietokannan käyttäjän salasanan haluat vaihtaa.Tietokantojen käyttäjätunnuksen salasanan vaihtaminen
  • Klikkaa tämän jälkeen 'Tietokannat' -> 'Tietokantojen käyttäjätunnukset'. Klikkaa sitä tietokannan käyttäjätunnusta, jonka salasanan haluat vaihtaa. Syötä kohtiin 'Uusi salasana' ja 'Vahvista salasana' haluamasi uusi salasana. Paina lopuksi 'Ok'.

Huom!Mikäli tietokantaa käyttää jokin palvelinpohjainen sovellus, huomaathan, että uusi salasana on vaihdettava myös sen konfiguraatiotiedostoihin tai sovellus ei saayhteyttä tietokantaan.

Salasanasuojatun hakemiston käyttäjän salasanan vaihtaminen 

Salasanasuojatun hakemiston käyttäjän salasanan vaihtaminen tapahtuu hallintapaneelista seuraavasti:

  • WebhotellivalikkoMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka salasanasuojatun hakemiston käyttäjätunnuksen salasanan haluat vaihtaa.
  • Klikkaa tämän jälkeen 'Webhotellit ja verkkotunnukset' -> 'Salasanasuojatut hakemistot'. Klikkaa tämän jälkeen salasanasuojatunSalasanasuojattujen hakemistojen salasanan vaihtaminen hakemiston nimeä ja tämän jälkeen salasanasuojatun hakemiston käyttäjätunnusta. Syötä kohtiin 'Uusi salasana' ja 'Vahvista salasana' haluamasi uusi salasana. Paina lopuksi 'Ok'.

WWW-tilastojen salasanan vaihtaminen

WWW-tilastosivun (esim. www.omaosoite.com/webstat) salasanan vaihtaminen tapahtuu edellä kuvatulla tavoin kohdan 'Salasanasuojatun hakemiston käyttäjän salasanan vaihtaminen' mukaisesti. Tällöin vain vaihdetaan '/plesk-stat' hakemiston käyttäjätunnuksen salasana.

Unohdetun salasanan vaihtaminen

Saat unohtuneen hallintapaneelin pääkäyttäjätunnuksen salasanan sähköpostiisi seuraavasti: siirry hallintapaneelin sen palvelimen kirjautumissivulle, jossa asiakastunnuksesi sijaitsee:

Pääkäyttäjätunnuksen salasanan palauttaminenja valitse 'Unohtuiko salasana?'. Syötä kenttiin pääkäyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi, jonka olet ilmoittanut meille palvelun tilaushetkellä. Saat sähköpostiisi ohjeet salasanan palauttamiseksi haluttuun muotoon.

Huom!Mikäli olet muokannut pääkäyttäjätunnukseesi liitettyä sähköpostia hallintapaneelin 'Omat tiedot' -> 'Käyttäjätunnus ja yhteystiedot' -sivulla, tällöin on syötettävä muokattu osoite.

Pääkäyttäjätunnuksen ja siihen liitetyn salasanan avulla voit vaihtaa myös mahdolliset muut unohtuneet salasanat edellisissä kohdissa kuvatuilla tavoilla. Mikäli et kuitenkaan saa pääkäyttäjätunnuksesi salasanaavaihdettua - ota yhteyttä asiakaspalveluun. Ilmoita tällöin ainakin verkko-osoitteesi nimi, yhteystietosi ja muut mahdollisimman kattavat tiedot. Palautamme tämän jälkeen salasanan alkuperäiseen muotoonsa.

Takaisin