Kotisivutilan hakemistolistaus

Turvallisuussyistä palvelimillamme on kytketty kotisivutilan hakemistojen listaus oletusarvoisesti pois päältä. Tästä syystä palvelimemme antavat Virhe 404 - Sivua ei löydy -ilmoituksen yritettäessä avata sellaisen kotisivutilaan siirretyn tai luodun hakemiston sisältöä, joista ei löydy index-nimistä tiedostoa (esim. index.html tai index.php) mutta jolla kuitenkin saattaa olla muuta sisältöä.

Asetus on turvallisuuspoliittinen ja päällä siksi, etteivät asiakkaamme vahingossa julkaisisi sellaisia tiedostoja (esim. erilaisten scriptojen konfiguraatio tms. tiedostoja), joita ei ole tarkoitettu julkisiksi.

Mikäli kuitenkin haluat syystä tai toisesta mahdollistaa yksittäisen kotisivutilassasi sijaitsevan hakemiston hakemistolistauksen päälle, voit tehdä tämän lisäämällä kyseiseen hakemistoon .htaccess -nimisen tiedoston, jossa on rivi:

Options +Indexes

Voit tehdä tämän helpoiten esimerkiksi hallintapaneelista seuraavasti:

  • WebhotellivalikkoMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta se webhotelli, jonka käyttäjätunnukselle haluat asettaa ajastetun tehtävän.
  • Klikkaa 'Tiedostojen hallinta'
  • Klikkaa httpdocs-hakemistoa (ja lisäksi esim. sitä kotisivutilasi alihakemistoa, johon haluat kytkeä indeksoinnin päälle).
  • Klikkaa 'Uusi' -> 'Tiedosto'
  • Kirjoita tiedoston nimi -kohtaan ".htaccess" (ilman lainausmerkkejä, muista myös aloittava piste). Älä ruksi kohtaa "Käytä html mallipohjaa". Paina tämän jälkeen 'Ok' ja tiedosto luodaan.
  • Klikkaa tämän jälkeen luotua tiedostoa ja valitse 'Muokkaa tekstieditorissa'. Kopioi suureen avautuvaan lomakekenttään seuraava rivi (esim. käytettäessä UTF-8 -merkistöä):

Options +Indexes

  • Paina tämän jälkeen 'Ok'.

Kyseinen asetus ohittaa oletusarvoisen palvelimemme asetuksen ja kytkee hakemistolistauksen siihen alihakemistoon päälle, johon .htaccess-tiedosto on sijoitettu.

Huom!Huomaathan kuitenkin, ettet voi samanaikaisesti käyttää samassa hakemistossa olevassa .htaccess-tiedostossa rewrite engineä silloin kun indeksointi on päällä.

Takaisin