Tiedostojen siirtäminen hallintapaneelin kautta

Mikäli kotisivuja ei toteuteta esimerkiksi Nettisivukoneella tai sovellusarkiston kautta asennettavalla julkaisujärjestelmällä, valmiit kotisivutiedostot tulee siirtää webhotellin levytilaan manuaalisesti. Perinteisesti webhotellipalveluiden levytilaan päästään siirtämään tiedostoja erillisellä FTP-tiedonsiirto-ohjelmalla, mutta vaihtoehtoisesti WWW-sivut voidaan siirtää kotisivutilaan myös hallintapaneeliin integroidun tiedonsiirron avulla.

Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka levytilaan haluat siirtää tiedostoja. Tämän jälkeen valitse päävalikosta kohta 'Tiedostot'.

Näet tiedostojen hallintanäkymässä vasemmassa laidassa kotisivutilaasi kuuluvat hakemistot, joita voi olla kuvasta poiketen myös enemmän kuin listatut kolme. Näistä tärkein on httpdocs-hakemisto, johon kotisivutiedostot tulee siirtää. Siirry haluamaasi hakemistoon (esimerkiksi 'httpdocs') klikkaamalla hakemiston nimeä.

Tiedostojen hallinta

Tiedostojen hallinnassa löydät ylälaidasta seuraavat komentopainikkeet:

  • Lataa palvelimeen - tätä klikkaamalla voit selata palvelimelle siirrettävän tiedoston omalta koneeltasi
  • Uusi - valikon alta löydät komennot uuden tiedoston ja hakemiston luomiseksi
  • Kopio, Siirrä ja Poista -painikkeilla kopioit, siirrät tai poistat valitsemasi tiedoston tai hakemiston
  • Pura tiedostot -painikkeella purat valitun palvelimelle siirtämäsi zip-paketin
  • Lisää arkistoon -painikkeella pakkaat valitut tiedostot ja hakemistot zip-paketiksi (esim. helpompaa poissiirtoa varten)
  • Lisää -painikkeen alta löydät lisäkomennot, joilla voit muuttaa valitun tiedoston/hakemiston aikaleimaa tai laskea tiedostokoon
  • Asetukset -painikkeen takaa voit mukauttaa tiedostonhallinnan näkymää haluamaksesi.

Tiedostojen hallintavalikkoHallintapaneelin tiedostonsiirto sisältää myös yksinkertaiset koodi-, teksti- ja HTML-editorit, joilla voit tehdä näppärästi pieniä muokkaustoimenpiteitä tiedostoihisi suoraan palvelimella valitsemalla haluamasi tiedoston kohdalla Valikkoikoni sekä avautuvasta valikosta 'Muokkaa koodieditorissa' (esim. PHP-tiedostot)'Muokkaa HTML-editorissa' (esim. HTML-tiedostot) tai 'Muokkaa tekstieditorissa' (muut tiedostot).

Valikon kautta voit myös vaihtaa tiedoston/hakemiston nimeä tai muuttaa käyttöoikeuksia (chmod).

Voit tarvittaessa asettaa myös hakemistojen ja tiedostojen oikeuksia klikkaamalla Oikeudet-sarakkessa olevaa linkkiä ja muokkaamalla tiedoston/hakemiston luku-, kirjoitus- ja suoritustiloja.

Huom!Hallintapaneelin tiedonsiirto on ominaisuuksiltaan lähes yhtä monipuolinen kuin mikä tahansa muukin tiedonsiirto-ohjelma. Kuitenkin, mikäli siirrettäviä tiedostoja on useita kymmeniä tai enemmän, suosittelemme erillisen FTP-ohjelman käyttöä.

Takaisin Lue lisää