Sähköpostien lukeminen vanhan webmailin kautta

Nettitohtori tietää!Nettihotellin ensisijainen webmail-sovellus on nykyisin Roundcube. Tarjoamme kuitenkin edelleen rinnalla vanhan Horde-webmailin, jonka kautta sähköpostia voi lukea samaan tapaan kuin ennenkin.

Lukeaksesi käytössä olevan sähköpostilaatikon sisällön webmailin kautta siirry sen palvelimen webmail-osoitteeseen, jossa verkko-osoitteesi sijaitsee. (Tarkista tarvittaessa tarkistaa palvelimen saamastasi "Tervetuloa asiakkaaksemme" -ohjeviestistä.) Kirjautumissivut ovat palvelinkohtaisesti seuraavat:

Vanha webmailKlikkaa tämän jälkeen sivun alalaidasta 'Vanha webmail' -linkkiä, josta avautuu seuraava vanhan webmail-käyttöliittymän kirjautumisikkuna:

Kirjautuminen webmailiin

Syötä käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan (myös loppuosa), esim:

sekä salasana-kenttään sähköpostiosoitteeseesi liitetty salasana. Webmailin omalta kirjautumissivulta kirjauduttaessa voit valita halutessasi myös webmail-käyttöliittymän kieleksi englannin tai ruotsin. Voit halutessasi myös määrätä haluamasi käyttötilan - oletuksena tietokoneilla käytetään käyttötilaa "Dynaaminen" ja älypuhelimilla "Mobile (Smartphone/Tablet)".

Paina 'Kirjaudu sisään'. Klikkaa tämän jälkeen sisäänkirjautumisen jälkeen ylävalikosta Posti-linkkiä, minkä jälkeen sähköpostinäkymän pitäisi näyttää seuraavanlaiselta:

Webmail-näkymä

Huom!Kirjautuessasi älypuhelimella näkymä on typistetympi ja pienemmille kosketusnäytöille suunniteltu.

Tässä näkymässä näet saapuneet viestit, joita voit lukea klikkaamalla viestin otsikon nimeä ja vastata niihin 'Vastaa' -painikkeella. Voit myös kirjoittaa kokonaan uusia viestejä klikkaamalla valikosta linkkiä "Uusi viesti" jolloin avautuu seuraava viestinkirjoitusikkuna:

Webmail - viestin kirjoittaminen

Vastaanottaja-kenttään voit määrittää vastaanottajan sähköpostiosoitteen, Otsikko-kenttään haluamasi otsikon ja Teksti-kenttään viestin sisällön. Lisää liite -kohdassa voit tarvittaessa liittää omalta koneeltasi viestin yhteyteen liitetiedostoja (maksimikooltaan muutamia megatavuja).

Lähetä -painike lähettää viestin välittömästi vastaanottajalleen. Viesti tallettuu niin valitusti myös Lähetetyt -kansioon, josta pääset tarkastelemaan lähetettyjä viestejä. Seuraa myös säännöllisesti sähköpostilaatikkosi tilarajan kulutusta ja poista vanhoja viestejä, jotta sähköpostilaatikkosi ei pääse täyttymään ja viestien kulku ei häiriiny.Webmailin asetukset

Webmail sisältää myös muita päävalikosta löytyviä hyödyllisiä toiminnallisuuksia, kuten kalenterin, osoitekirjan ja muistion.

AsetuksetHammasratas-ikonin takaa avautuvasta valikosta löydät myös suuren määrän webmail-toimintojen mukauttamiseen tarkoitettuja asetuksia sekä webmailin omat ohjesivut, jotka selittävät kunkin toiminnallisuuden tarkemmin.

Kirjaudu ulos

Lopuksi voit kirjautua webmailista ulos oikealta ylälaidasta löytyvällä painikkeella.

Huom!Huomaathan, että ensisijaisesti suosittelemme uuden Roundcubeen perustuvan webmailin käyttöä.

Takaisin Lue lisää