CGI (Perl ja Python)

CGI-ohjelmat sijoitetaan cgi-bin -nimiseen alihakemistoon kotihakemistossa tai httpdocs-hakemiston alaisuudessa. Hakemisto on luotu valmiiksi, mutta mikäli sitä ei jostain syystä ole tai se on poistettu, voit itse luoda hakemiston uudelleen.

Huom!'cgi-bin' -hakemisto voi sijaita webhotellisi iästä riippuen joko httpdocs -hakemiston sisällä tai kotisivutilasi juurihakemistossa.

Ajettavat CGI-Perl ohjelmat tulee nimetä .cgi tai .pl -päätteisiksi ja CGI-Python ohjelmat .py -päätteisiksi. Kielten sijaintipolut (sovelluskoodin alussa) ovat #!/usr/bin/perl (Perl-kielisille sovelluksille) ja #!/usr/bin/python (Python-kielisille sovelluksille). Lisäksi ajettavien tiedostojen käyttäjäoikeudet tulee määritellä riittäviksi (chmod-komennolla). Yleisesti palvelimemme edellyttävät ajettavilta cgi-bin sovelluksilta käyttäjäoikeutta 755, jotta sovellus toimii (esim. 775 tai 777 ei toimi, vaan antaa virheilmoituksen: sivua ei löydy).

Kotisivutilasta cgi-bin -kansioon viittaava polku tulee myös määritellä oikein, mikäli sovellukseen pitää voida viitata html-sivuilta. Viitatessasi cgi-bin -hakemistossa sijaitsevaan sovellukseen httpdocs-hakemistosta, voit käyttää polkua ../cgi-bin/ (esim. ../cgi-bin/sovellus.pl). URL-viittaus taas tapahtuu suoraan domainin perään lisättävällä cgi-bin -alihakemistolla (esim. http://www.omasivusi.com/cgi-bin/sovellus.pl).

Takaisin Lue lisää